100 % Ulje Sikavice, 200 ml

138,00 kn
Bez poreza: 126,03 kn

Model: VRD01009
Dostupnost: Dostupno
 
Količina: + -
*  PROBLEMI SA JETROM?
*  BOLESTI ŽUČNOG MJEHURA?
*  ČESTO PATITE OD MAMURLUKA?
*  OSLABLJENA FUNKCIJA BUBREGA?
*  DETOKSIKACIJA TIJELA?
 
Zbog prehrambenih navika, previše alkohola, malo kretanja i puno sjedenja, prekomjerne upotrebe lijekova, zamašćenu jetru ima svaka treća odrasla osoba. Masna jetra obično nije bolno stanje te može dugo vremena biti nezamijećena, jer je najčešći znak umor, što je česta posledica današnjeg »modernog« života.
 
Što činiti kada Vaša jetra oboli?

Simptomi oštećenja ili disfunkcije jetre su: kroničan umor, depresija, česte glavobolje, nesanice, promjene raspoloženja, probavne tegobe (nadutost, mučnina, zatvor)

Sikavica - idealan čistač Vaše jetre!
Jača organizam, regulira probavu

U ovim modernim danima pesticida, konzervansa, umjetnih sladila, smoga, alkohola, pretjerano prerađene hrane, preporučujemo Vam

Jedno od najkvalitetnijih biljnih ulja i jedino 100 % ulje sikavice

*  Sudjeluje u regeneraciji i zaštiti  jetre
*  Podržava zdravu funkciju jetre i bubrega
*  Regilira probavu
*  Pomaže detoksikaciji tijela
*  Rješava probleme mamurluka i neumjerenog konzumiranja alkohola
*  Vodi brigu o Vašem imunološkom sustavu

 
Redovitim konzumiranjem 100 % ulja sikavice, cijelo tijelo vraćate u ravnotežu

Jetra obrađuje gotovo sve što konzumiramo, udišemo ili apsorbiramo kroz kožu, te nas štiti od štetnog utjecaja brojnih toksina kojima smo izloženi. Masna jetra predstavlja velik problem i može dovesti do bolesti cijelog organizma. Obično nismo ni svjesni da imamo poteškoće, te prve simptome ignoriramo dok nas ne dovede do ozbiljnih zdravstvenih tegoba. Masna jetra radi sa samo pola kapaciteta, što ima veliki utjecaj na svakodnevan život i zdravlje. Postoje situacije kada je jetri potrebno pomoći zbog pretjeranog uživanje u nezdravoj hrani, alkoholu, duhanu…

»100 % ulje sikavice jača organizam, regulira probavu  i pomaže kod zatvora.«

Jetra igra ključnu ulogu u metaboliziranju hrane koju jedemo. Jetra  je odgovorna za sintezu većine proteina koji cirkuliraju u krvi, te predstavlja organ koji ima ulogu u regulaciji razine šećera u krvi.
 

Silimarin je glavna aktivna tvar (u plodu - sjemenkama) biljke sikavice (Silybium marianum).
 
Silimarin se koristi u akutnim i upalnim bolestima jetre i kod upala jetre uzrokovanih otrovima, koristi se kod ciroze jetre i kod kroničnih bolesti jetre. Silimarin sve više dobiva na važnosti i značaju znajući da se povećava broj oboljelih od hepatitisa C i da ta bolest prijeti razviti se u epidemiju poput epidemije AIDS-a. Stoga silimarin ostaje jedino sredstvo za obnavljanje i zaštitu jetre, jednog od najmoćnijih i najsvestranijih organa čovjeka.
 
Silimarin se smatra korisnim za jetru jer ima moćna antioksidacijska svojstva koja će pomoći u ispiranju toksina, regeneraciji oštećenog tkiva jetre i potaknut će proizvodnju žuči.

Klinička ispitivanja su pokazala da Silimarin kao snažan antioksidant i anti-kancerogeni sastojak može pomoći smanjenje broja slučajeva smrti uzrokovanih bolestima jetre.

Silimarin - štiti stanice jetre od alkohola sprečavajući toksine da uđu i pomaže ukloniti postojeće toksine.

U 100 % ulju sikavice također je zanimljiv visok sadržaj vitamina E, što dodatno štiti stanice od oksidativnog stresa, te je odgovoran za očuvanje plodnosti. Nedovoljan unos vitamina E, međutim, može dovesti do ateroskleroze, Parkinsonove i Alzheimerove bolesti, raka, te pogoršanja imunološkog sustava.
 
Upotreba: 
2 x na dan po 1 žličica (približno 5 ml) 
10 ml ulja sadrži 50 mg vitamina E, što odgovara 416% preporučene dnevne doze. 
 
Upozorenje:
Ne preporučuje se primjena u djece mlađe od 3 godine. Ne smije se prekoračiti preporučena dnevna doza. Nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prahrane i zdravog načina života.
 
Uvjeti čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu, na sobnoj temperaturi, izvan dohvata djece.
 
DODATNE INFORMACIJE O PROIZVODU:
Proizvod: 100 % Ulje sikavice, dodatak prehrani
Proizvođač: Virde, Češka
Količina: 200 ml
Rok trajanja: na pakiranju